Visszavonulását fontolgatja Béki Gabriella SZDSZ-es képviselő. Béki egyike volt azoknak, akik a köztársaságielnök- választás utolsó fordulójában Szili Katalinra szavaztak. A képviselőt márciusban nem választották újra ügyvivővé az SZDSZ-ben.

Béki Gabriella

A nagypolitikától való visszavonulást fontolgatja Béki Gabriella, az SZDSZ országgyűlési képviselője, egyike a három szabad demokrata képviselőnek, akik a köztársaságielnök-választás harmadik fordulójában Szili Katalinra voksoltak.

A politikus a Heti Válasz eheti számában megjelenő interjúban közölte ezt, amit azóta megerősített. A képviselő közölte, hogy várhatóan ősszel hozza nyilvánosságra döntését arról, hogy vállal-e képviselőjelöltséget a 2006-os országgyűlési választásokon. A Heti Válasznak a politikus azt mondta, hogy egy esztendő múlva válaszol arra a kérdésre, milyen szerepkörben készül visszatérni a civil életbe, miután 15 évig főállású politikus volt.

Interjújában a politikus kitér arra is, hogy sokáig az SZDSZ ügyvivője volt. Idén márciusban nem választották újra, de ezt annak tulajdonítja, hogy "sok tehetséges, népszerű ember van az SZDSZ-ben, jönnek a fiatalok is".

Az államfőválasztás kapcsán Béki Gabriella kifejti, hogy azt szerette volna, ha négy parlamenti párt közösen állít jelöltet, "de a mai ellenzékkel ez elképzelhetetlen. Ha Sólyom Lászlót jelöltük volna, a Fidesz biztosan nem támogatja".