Az adatvédelmi biztos szerint személyiségi jogokat sérthet a munkahelyi drogtesztek alkalmazása, ráadásul a tesztek hatékonysága nem meggyőző. Péterfalvi szerint drogteszt csak azoknál a munkaköröknél használható, ahol ezt a törvény előrja, mint például a katonáknál. 

Általános jelleggel nem elfogadható a munkahelyi drogtesztek alkalmazása, illetve az ahhoz kötődő adatkezelés - derül ki Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos állásfoglalásából. Az adatvédelmi biztos szerint munkahelyen drogtesztet csak kifejezetten jogszabályi felhatalmazás alapján lehet alkalmazni, nem pedig a munkáltató önkényes választása alapján.

Péterfalvi Attila egy személy- és vagyonvédelmi szolgáltatásokat nyújtó gazdasági társaság kezdeményezése alapján folytatott vizsgálatot a munkahelyi drogtesztelésről. Az adatvédelmi biztos szerint a drogteszt a magánszférába súlyosan beavatkozó, a személyiségi jogokat sértő gyakorlathoz vezethet, ráadásul a teszt hatékonysága nem meggyőző, például némely gyógyszer fogyasztása is pozitív teszteredményt hozhat.

Az adatvédelmi biztos hozzátette: más a megítélése viszont azoknak a munkaköröknek, ahol törvényi felhatalmazás alapján a drogteszt alkalmazása az érintettek egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságának minősítésénél megengedett. Például a katonák egészségi alkalmasságának megítéléséhez a drogszűrés eredménye nem mellőzhető.