Ketten súlyosan megsérültek egy gázrobbanásban

2005.06.23. 14:46

Két ember súlyos, egy pedig könnyebb égési sérülést szenvedett csütörtökön délelőtt Jászkiséren, amikor csatornaépítés közben gázrobbanás történt - közölte a jászberényi tűzoltóság parancsnoka, Nagy István. A baleset feltehetően azért történt, mert munka közben megsértették a vezetéket, és a szabadba kiáramló gáz berobbant.

Két ember testfelületének több mint fele megégett szerdán, amikor Jászkiséren csatornaépítés közben gázrobbanás történt. Rajtuk kívül egy ember sérülése könnyebb fokozatú. Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs igazgatója közölte: a két súlyos sérültet a jászberényi kórházból mentőhelikopterrel a budapesti Szent István Kórház égési centrumába szállították. A baleset oka az lehetett, hogy a szerelők megsértették a vezetéket.

Az elmúlt két évben nem voltak ritkák a személyi sérüléssel járó robbanásos üzemi balesetek. 2003 februárjában Szombathelyen egy autóalkatrészeket gyártó cégnél 2 fő súlyosan, 16 könnyebben megsérült, amikor felrobbantak az autók biztonságiöv-feszítő berendezéséhez használt patronok. Egy évvel később egy tűzijátéktest szerelés közben történt robbanás miatt súlyos égési sérüléseket szenvedett a balatonfűzfői Nike Fiocchi Sportlőszergyártó Kft. pirotechnikai üzemrészében két dolgozó. Tavaly márciusban a barcsi parkettagyárban volt robbanás, amelynek következtében ketten megsebesültek.

2004 augusztusában Törökbálinton robbanás történt a Pyro-technic Kft. gyárának 600 négyzetméteres raktárában, ahol 50 tonna pirotechnikai eszközt tároltak. 3 ember meghalt, 6 megsebesült. Már idén februárban történt, amikor a Bács-Kiskun megyei Kunadacson hárman meghaltak és kilencen megsebesültek, amikor egy asztalosműhelyben feltehetően hegesztés közben gázrobbanás történt, s az épület összeomlott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK