Eltérően emlékeztek a vádlottak Simon Tibor bántalmazásának estéjére a megismételt első fokú tárgyaláson a Fővárosi Bíróságon. Simon Tibort 2002 áprilisában bántalmazták egy fővárosi szórakozóhely előtt, és két nap múlva belehalt sérüléseibe. A következő tárgyaláson már a biztonsági kamerák felvételeit is megnézik.

Fotó: HavariaPress
Simon Tibor emlékére

Az egyik vádlott, Hegyesi János korábban tett vallomásában úgy emlékezett, hogy Simon Tibor a szórakozóhelyen "lefejelt" egy arabot, akinek a védelmében az elsőrendű vádlott, Galambos János megütötte az egykori focistát, aki ettől elesett. Ezután Simon Tibor kifutott a szórakozóhelyről, de utána futott a biztonsági őr és a nyomában ő is.

Hegyesi állítása szerint azért futott a biztonsági őr után, hogy megkérje, menjenek vissza a szórakozóhelyre, hiszen az ő dolguk csak a benti rend biztosítása volt. Állítása szerint Simon Tibor az utcán elesett, ekkor tőle egy-másfél méterre voltak, majd amikor látták, hogy a focista felül, elindultak vissza a szórakozóhelyre. Állítása szerint más nem volt a focista közelében rajtuk kívül.

A vádlott korábbi vallomása szerint kiabálásra fordultak hátra, és ekkor látták, hogy az elsőrendű vádlott lendületből arcon ütötte Simon Tibort, aki ettől elvágódott. Hegyesi János vallomásaiban hangsúlyozta: nem ők verték meg Simon Tibort, nem is voltak testközelben hozzá.

A per negyedik vádlottja, Hajnal Attila azonban - ahogy az a nyomozás során tett és a tárgyaláson felolvasott vallomásaiból kiderült - úgy emlékezett, hogy a szórakozóhelyről kifutó, és az utcán eleső Simon Tibort négyen állták körbe - többek között a másodrendű vádlott - és rugdosták. Ezt követően ért oda állítása szerint Galambos János, aki "nekifutásból" arcon ütötte Simon Tibort úgy, hogy az a nagy erejű ütéstől "elrepült, a feje koppant a kövezeten".

A férfi az iratismertetés során tett észrevételében ezt úgy módosította, hogy nem látta, hogy rugdossák Simon Tibort. Ezt a csütörtöki tárgyaláson is fenntartotta, hozzátéve: nem bántotta Simon Tibort, és megpróbálta visszafogni Galambos Jánost, aki nem hallgatott rá és a volt focista után szaladt. A vádlott arról is beszámolt a bíróság előtt, hogy a nyomozati szakban nagyon félt, ügyvéd nélkül ment kihallgatásra és a kihallgatói sugalmazták a válaszait.

A bíróság a jövő héten folytatja a tárgyalást, tanúk meghallgatásával. Lassó Gábor bíró bejelentette azt is, hogy a szakértőket egyszerre fogják beidézni a szakértői vélemények ütköztetésére, és közölte azt is, hogy a bíróság nem mulasztja el megtekinteni a biztonsági kamerák bántalmazásról készült felvételeit.