A korábbi évekhez hasonlóan idén is a gazdasági jellegű szakokra jelentkeztek legtöbben. Az összes jelentkező száma ugyanakkor kevesebb, mint tavaly - derült ki a Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda elemzéséből.

Az előző évekhez hasonlóan továbbra is a gazdasági jellegű szakok dominálnak a felvételiknél. Ugyanakkor az előző évhez képest mind a három sláger szak, vagyis az egyetemi közgazdasági, a főiskolai gazdálkodási és a főiskolai idegenforgalmi és szálloda szak esetében több száz fővel kevesebben jelentkeztek nappali alapképzésre, mint egy évvel korábban - olvasható a Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) most elkészült elemzésében.

Az egyetemi közgazdászképzés immáron harmadik éve a legnépszerűbb hazai szak, több mint négyezer első helyes jelentkezéssel. Az egyetemi közgazdász képzésre jelentkezők közel háromnegyede nappali tagozaton akar továbbtanulni, ami 5 százalékkal magasabb arány, mint előző évben. A főiskolai gazdálkodási szak és a főiskolai idegenforgalmi és szálloda szak is - az egyenként a háromezret jóval meghaladó jelentkezővel - több éve a legnépszerűbb magyarországi képzések közé tartozik.