Kecskemét polgármestere fideszesből MSZP-jelölt lett

2005.07.02. 13:54

Szécsi Gábor kecskeméti pogármester függetlenként, de szocialista támogatással indul a következő országgyűlési választáson. Szécsi 1998-ban és 2002-ben is Fidesz támogatással lett polgármester, de tavaly a Malom Center miatt összeveszett a párttal.

Szécsi Gábort jelölik országgyűlési képviselőnek Kecskeméten a szocialisták. A 2006-os országgyűlési választásokon várhatóan az SZDSZ is támogatni fogja Kecskemét polgármesterét. A jelölés érdekessége, hogy Szécsi korábban a Fideszhez kötődött: 1998-ban és 2002-ben fideszes támogatással választották meg a megyeszékhely élére, és a pártban is viselt tisztséget. 

Szécsi tavaly lépett ki a Fideszből, mert összeveszett a párttal a Malom Center építése miatt. A hatmilliárd forintos beruházással nem értett egyet a Fidesz, de a polgármester kiállt az építkezés mellett. A város központjában épülő center ellen több helyi szervezet is tiltakozott, mondván tönkreteszi a belváros történelmi képét. Ugyanakkor az építkezési engedélyekkel is voltak jogi problémák, egy parlamenti bizottság és Lenkovics Barnabás ombudsman is kritizálták a város vezetésének eljárását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK