A Simon Tibor meggyilkolása miatti megismételt büntetőper keddi tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon az egyik tanú, a Café Allure pultosa úgy emlékezett, hogy az eset után főnöke megjegyezte, ezt jól megkapta Simon, pont egy birkózóval, bokszolóval kezdett ki. A megismételt eljárásban ősszel, további tanúk és szakértők meghallgatását követően hozza meg elsőfokú határozatát a Fővárosi Bíróság.

Forrás: MTI
Dragóner Attila Simon Tibor visszavonultatott mezével

Simon Tibor egykori ferencvárosi válogatott futballistát és soproni szakvezetőt 2002. április 21-én hajnalban a budapesti Café Allure nevű szórakozóhely előtt bántalmazták. A focista két nap múlva belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés miatt emelt vádat. A 2004. február 6-án kihirdetett elsőfokú ítéletben a Fővárosi Bíróság társtettesként elkövetett emberölés miatt 12-10-10, illetve 8 éves szabadságvesztésre ítélte Galambos János elsőrendű vádlottat és a szórakozóhely három volt biztonsági őrét.
   
A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla ez év februárjában megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság döntését, és új elsőfokú eljárást rendelt el. Az elsőrendű vádlott az eljárás során elismerte a bántalmazás tényét, de tagadta, hogy meg akarta volna ölni Simon Tibort. A másik három vádlott ártatlanságát hangoztatta.

A keddi tárgyaláson meghallgatott szemtanúk csupán a szórakozóhelyen történtekről, az összetűzés kipattanásáról tudtak nyilatkozni. Egy, a bűncselekmény idején Simon Tibor társaságában lévő nő elmondta, hogy közös ismerősük születésnapját ünnepelték. Eközben egyikük az asztalon táncolt, locsolta a pezsgőt, "valóban egy kicsit oda nem illő módon viselkedtünk" - tette hozzá a tanú, aki elmondta azt is, hogy a biztonsági őrök kihívták Simon Tibort, de ő azt hitte, hogy csak egy kicsit megbeszélik a dolgot. Mikor később a tanú kiment az utcára, egy csoportosulást látott, mely "szétrebbent", és a közepén ott maradt a földön fekvő vérző Simon Tibor. "Értett minket, válaszolt, a fején egy iszonyú nagy ödéma volt" - mondta Simon Tibor ismerőse.
   
A kedden meghallgatott másik két szemtanú a Café Allure pultosa volt a bűncselekmény éjszakáján. Tanúvallomásukban többek között arról beszéltek, hogy látták a pezsgőlocsolást, látták, hogy eltorzult arcú emberek üvöltöztek egymással, lökdösődtek, dulakodtak. Simon Tibor egy ütéstől métereket repült, felpattant, kirohant a helyiségből, és utánaszaladt vagy húsz ember. Az egyik pultos tanúvallomása során elmondta, hogy főnöke az eset után megjegyezte, jól megkapta Simon Tibor, pont egy birkózóval, bokszolóval kezdett ki. 

A büntetőper következő tárgyalásán az utcai szemtanúkat hallgatja meg a bíróság. A megismételt eljárásban ősszel, az ítélkezési szünet után, további tanúk és szakértők meghallgatását követően hozza meg elsőfokú határozatát a Fővárosi Bíróság.