A nyomozóhatóság megkezdte a K&H-ügyben keletkezett iratok ismertetését a gyanúsítottakkal. Kulcsár Attila és ügyvédje megnézhette az ügyben keletkezett lehallgatási jegyzőkönyveket is.

A nyomozás során keletkezett iratok ismertetését a hét elején kezdték Kulcsár Attilával - közölte Zámbó Gyula, a K&H-ügy főgyanúsítottjának ügyvédje. Mindazokat a lehallgatási jegyzőkönyveket megismerhették, amelyek az ügyben keletkeztek, azaz nem csak a Kulcsár Attila telefonjának lehallgatásáról készítetteket. "Nagy újdonságot ebben sem fedeztünk fel" - tette hozzá az ügyvéd.

Zámbó Gyula szerint a lehallgatási jegyzőkönyveket vélhetően nem fogják felhasználni bizonyítékként: "úgy tűnik, hogy ezek a lehallgatási jegyzőkönyvek valószínűleg nem lesznek bizonyítékok ebben az ügyben, nem lehetnek bizonyítékok ebben az ügyben" - mondta. Az úgynevezett célhozkötöttség elve szerint csak abban az ügyben lehet felhasználni a jegyzőkönyveket, amelyekre a lehallgatási engedélyt megadták, ez pedig ebben az esetben objektumvédelemre szólt. "Én azt gondolom, hogy már az ügyészség sem fog erre hivatkozni a bizonyítékok körében" - közölte.

Kulcsár Attila házi őrizetét szeptember 30-ig hosszabbította meg a kerületi bíróság a napokban. A K&H Bank volt ügyvezető igazgatóját, a K&H Equities egykori üzletág-vezetőjét 20,8 milliárd forintra elkövetett sikkasztással gyanúsítják, amivel 10,7 milliárd forint kárt okozott. A brókert 2003 nyarán Bécsben fogták el a hatóságok, nem sokkal azután, hogy a brókerbotrány kirobbanását követően a magyar rendőrség idézése elől külföldre távozott.