Tizedszer tartották meg a meleg büszkeség napi felvonulást Budapesten. A felvonulókat a Deák térnél a Jobbik ellentüntetői várták, akik elmondásuk szerint a "gyermekek védelmében" demonstráltak.

Tizedszer tartottak büszkeségnapi felvonulást szombaton Budapesten. Az ezer-ezerötszáz résztvevő békésen vonultak át a belvároson, a Deák térnél a Jobbik 15-20 ellentüntetője fogadta őket.

A Jobbik V. kerületi szervezete a "gyermekek védelmében" tartott néma demonstrációt. "Ellenezzük a melegek mostani felvonulását, mint ahogy ellenzünk minden szexuális jellegű utcai demonstrációt" - fogalmazta meg figyelemfelkeltő akciójuk lényegét MTI-nek Bégány Attila, a kerületi szervezet elnöke. A "Büszkeség = kérkedés", a "Kereszténységet az alkotmányba" és a "Szodoma" feliratú transzparenseket kifeszítő tüntetők csendben figyelték a tőlük 50 méterre elvonuló büszkeségnapi menetet.

A rendőrség kordonnal és több rendőrautóval is biztosította a helyszínt, ahol megjelent maga Gergényi Péter vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya is.