Ismét fegyverrel akartak kirabolni Budapesten pénteken délután egy óbudai gyógyszertárat, de az alkalmazottak meghiúsították a rablást - közölte a rendőrség.

Pénteken délután öt óra felé Budapesten, a III. kerületi Dósa utcában lévő gyógyszertárba fegyverrel bement egy 30 év körüli férfi, s a két alkalmazottat a bevétel átadására szólította fel - számol be az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján. A közlés szerint az alkalmazottak a felszólításnak nem tettek eleget, s a támadó a helyszínről elmenekült. A BRFK Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya rablási kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Május eleje óta Óbudán összesen kilenc esetben raboltak ki ismeretlenek patikákat és boltokat, illetve egy totózót. Ezért Gergényi Péter vezérőrnagy Budapest rendőrfőkapitánya egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki érdemi információval rendelkezik a rablások elkövetőiről, a Magyar Gyógyszerész Kamara Budapesti Szervezete további félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek - közölte a rendőrség. A hatóság feltételezi, hogy a kilenc eset között összefüggés van, ezt támasztja alá az elkövetési mód és az elkövetőről adott személyleírások hasonlósága.