Elutasította Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton azt a két javaslatot is, amelyre pénteken az Orbán Viktorral folytatott vitában még nem adott konkrét választ. Gyurcsány nem tartja megalapozottnak azt a felvetést, hogy a gáz árának emelkedése ne érintse a kórházakat, a reptér eladásával kapcsolatban pedig azt mondta, hogy nem a létesítményt adnák el, hanem az üzemeltető társaságot. Pokorni Zoltán arra kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy "aludjon még egyet" a javaslatokra.

A jelenlegi és a volt miniszterelnök pénteki vitájában Orbán Viktor három konkrét javaslatot tett. Ezek közül azt, hogy az áfa helyett a személyi jövedelemadó alsó sávját csökkentsék az adóreform első lépéseként, Gyurcsány Ferenc még a vitában elvetette. A Magyar Televízió Nap-kelte című reggeli műsorában Gyurcsány Ferenc nem tartotta megalapozottnak azt a javaslatot sem, hogy a gáz árának tervezett emelése ne érintse a kórházakat, az iskolákat és az orvosi rendelőket. Elmondta, hogy az idei költségvetés összeállításakor 4 százalékos éves áremelkedéssel számoltak, azaz figyelembe vették az év közben várható árváltozásokat is, miközben az infláció éves szintje jelenleg 3,5 százalék körül tart. Hozzátette, hogy az Orbán-kormány éveiben rendre a ténylegesnél alacsonyabb volt a költségvetésben tervezett áremelkedés, a különbséget mégsem adta oda a kormány az iskoláknak és kórházaknak. "Maga a felvetés egyébként elméletileg, azt gondolom, helyénvaló, nem pont ebben a megfogalmazásban. Ehhez kell tartania magát minden kormánynak" - mondta Gyurcsány.

Orbán Viktor harmadik javaslata az volt, hogy a kormány ne adja el a budapesti repülőteret, "ne vágják le az aranytojást tojó tyúkot". A szombat reggeli televíziós beszélgetés során Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a repülőteret mint létesítményt nem adnák el, hanem a légikikötőt üzemeltető társaságot, azaz a várható eredményt tervezik privatizálni. A várható eredmény most évi 10 milliárd forint körül alakul. A miniszterelnök szerint a privatizációs bevétel viszont 150-200 milliárd forint lehet, és ebből meg lehetne építeni a 4-es autópályát.

A miniszterelnök szerint nem biztos, hogy Orbán Viktor álláspontja a helyes, ha arról kell dönteni, hogy megtartsák-e az évi tízmilliárd forint bevételt ígérő üzleti lehetőséget, vagy az autópályát építsék meg Békés és Szolnok megyében, a dél-hajdúsági térségben. Gyurcsány Ferenc a privatizáció kapcsán elmondta: vitatkozik mindkét véglettel, azaz nem ért egyet sem azzal, hogy csak a magántulajdon jó, sem azzal, hogy az rossz, ha valami magánkézben van.