Elkapták az óbudai patikarablókat

2005.07.20. 14:41

Elfogták az óbudai patikákat hónapok óta fosztogató két férfit. Az egyik feltételezett tettest még kedden, a legutóbbi rablás helyszínétől nem messze kapták el a rendőrök, társát pedig szerdára virradó éjjel. A 26 és 33 éves férfiak fegyverrel raboltak ki a gyógyszertárakon kívül élelmiszerüzleteket és egy lottózót.

Az óbudai patikákat hónapok óta fosztogató két férfit őrizetbe vette a rendőrség - közölte a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel szerdán. Az egyik feltételezett tettest még kedden, a legutóbbi rablás helyszínétől nem messze fogták el a rendőrök, társát pedig szerdára virradó éjjel - tette hozzá Unger Pál.
   
A 26 és 33 éves fővárosi férfiak az eljárás eddigi adatai szerint fegyverrel kényszerítették a készpénz átadására óbudai gyógyszertárak, élelmiszerüzletek, illetve egy lottózó alkalmazottait. Az egyik helyszínen a rablók dulakodtak az alkalmazottal, egyikük még a fegyverét is használta, de személyi sérülés nem történt. A márciusban kezdődött bűncselekmény-sorozat közben nemegyszer megtörtént, hogy a két férfi egyetlen nap alatt három helyen is rabolt. 
   
A BRFK a III. kerületben elszaporodott patikarablások miatt rejtett rendőri jelenléttel szervezett akciót a gyógyszertárak környékére. Amikor a kedden megtámadott gyógyszertárból jelzés érkezett a rendőrségre, a nyomozók pillanatokon belül a helyszínre értek, és az épülettől körülbelül 40 méterre elfogták az egyik feltételezett tettest, néhány óra múlva pedig a társát.
   
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint valószínűsíthető, hogy a két férfi megalapozottan gyanúsítható az elmúlt időszakban elkövetett rablássorozat elkövetésével - áll a BRFK közleményében, amelyet szerdán délben juttatott el az MTI-hez. A közlés szerint a rablók március 10-én, 25-én és május 5-én fegyverrel egy-egy élelmiszerüzletet raboltak ki, majd május 5-től július 19-ig összesen nyolc alkalommal kényszerítették készpénz átadására több óbudai patika alkalmazottait, július 5-én pedig egy lottózót fosztottak ki a III. kerületben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK