Ötmillióért vállalta magára a romlott disznósajtot egy férfi

2005.07.20. 11:03

Ötmillió forintért és munkahelye megmentéséért vállalta magára egy férfi a felelősséget azért, hogy májusban egy nagymarosi, egy dányi, és több Pest megyei élelmiszerüzletbe szalmonellás disznóhús került. A férfit főnöke vette rá a hamis tanúzásra.

Forrás: [origo]

Ötmillió forintért és munkahelye megmentéséért magára vállalta a felelősséget egy férfi azért, hogy május elején több Pest megyei boltba is került szalmonellás disznóhús. A férfi és munkáltatója ellen hatóság félrevezetése és hamis tanúzás miatt folytat eljárást a rendőrség - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

Május 4-én ismeretlen tettes szalmonellával fertőzött disznósajtot hozott forgalomba egy nagymarosi és egy dányi élelmiszerüzletben. Az árut kiszállító cég, az Olcsó Hús Kft. ügyvezető igazgatója, T. István megbízása alapján egy magánnyomozó a cég telephelyén meghallgatta az üggyel kapcsolatba hozható dolgozókat. Az ügyvezető igazgató tanúkénti kihallgatása során elmondta, hogy az egyik alkalmazott, R. Zsigmond Zsolt az őt meghallgató magánnyomozónak szóban elismerte, hogy ő hozta forgalomba a romlott disznósajtot, amit egy ismeretlen férfitől vásárolt kedvező áron a Lehel téri piacon - mondta Bényi Mónika.

Az ezt követő gyanúsítotti kihallgatáson R. Zsigmond Zsolt ellentmondásba keveredett, majd elmondta, hogy az általa korábban elmondottak nem fedik a valóságot. A férfi elmondta, azzal, hogy magára vállalta a szalmonellás disznósajt forgalomba hozatalát, a munkahelyét szerette volna megmenteni, illetve a kft. ügyvezetője ötmillió forintot ajánlott fel annak, aki a hatóság előtt vállalja a bűncselekmény elkövetését. Ezt megerősítették a tanúkihallgatások is. 

Az ügy nyomozása során elkövetett hatóság félrevezetése, valamint hamis tanúzás miatt a PMRFK az elkövetőkkel szemben feljelentést tesz a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál. Emellett ellenük tovább folyik ellenük az eljárás visszaélés ártalmas közfogyasztási cikkel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK