December 24-e munkaszüneti nap lesz, áll többek között a kormány munka törvénykönyvét módosító javaslatában. A gyesen lévő kismamák pedig szabadon vállalhatnak munkát.

A csütörtöki kormányülésen a munka törvénykönyvének módosításáról volt szó. Az egyik javaslat arról szól, hogy december 24-e is ünnepnap legyen, így karácsonykor három napig egymás után nem kellene dolgozni menni. Egy másik javaslat szerint ha a gyesen lévő anyák a segélyezés alatt munkát vállalnak, akkor sem mondhatnak fel nekik eredeti munkahelyükön. Ugyanakkor várhatóan felemelik a munkaügyi ellenőrzésekkor kiszabható bírságok összegét. A mostani 50 ezertől 6 millió forintig terjedő bírságok lehetséges mértékét 30 ezer és 20 millió közöttire bővítik. 170-ről 270-re bővítik továbbá a munkaügyi ellenőrök létszámát, és a vizsgálatok bizonyos esetekben az eddigi 30 nap helyett akár 60 napig is tarthatnak majd.

Szigorodnak a munkerő kölcsönzés feltételei is: ezentúl nem lehet ugyanazon tulajdonosi körhöz tartozó cégek között munkaerőt kölcsönözni. A fekete túlóráztatás kivédéséért szigorítják a munkaidő nyilvántartását is.