Hétfőig Magyarországra hozzák Varga Tamást

2005.07.28. 14:18

Varga Tamásnak augusztus 1-jéig kell megérkeznie Magyarországra. A hat éve szökésben lévő vállalkozót, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját április elején fogták el Amszterdamban.

A kiadatásra váró Varga Tamásnak augusztus 1-jéig kell megérkeznie Magyarországra - közölte Robert Meulenbroek, az amszterdami államügyész szóvivője. A bírósági döntést Varga Tamás kiadatásáról múlt pénteken hozták meg - mondta -, a tényleges kiadatásnak tíz nap elteltével meg kell történnie, így Vargának legkésőbb augusztus 1-jég, hétfőig kell megérkeznie Magyarországra.

A hat éve szökésben lévő magyar vállalkozót, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját április elején fogták el Amszterdamban, az akkori holland bejelentés szerint a Fejér Megyei Bíróság által csalás gyanúja miatt kiadott nemzetközi körözés alapján. Korábbi információk szerint Varga 1999-ben hagyta el Magyarországot, majd Prágában bukkantak rá, de 2002 végén onnan is eltűnt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi közleménye szerint a vállalkozó ellen összesen négy elfogatóparancs volt érvényben. A Világgazdaság 2000. október 12-i száma szerint Varga az elmúlt évtized egyik legnagyobb áfa-csalását követte el. Irányításával egy cégcsoport 1996 és 1999 között mintegy kétmilliárd forint áfát igényelt vissza hamis számlázással.

KAPCSOLÓDÓ CIKK