A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vádiratot nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz Molnár Csaba rendőr alezredes és egy másik rendőr alezredes ellen. A vád folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés, továbbá hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás. A hivatal szerint Molnár Csaba többek között meg akarta akadályozni Kulcsár Attila felelősségre vonását.

Hivatali visszaéléssel és közokirat-hamisítással vádolja a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal Molnár Csaba alezredest és egy másik rendőr alezredest. A vád szerint Molnár Csaba többek között meg akarta akadályozni Kulcsár Attila felelősségre vonását - közölte a szervezet pénteken.
   
A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vádiratot nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz Molnár Csaba rendőr alezredes és B. János rendőr alezredes ellen. A hivatal a vádlottakat társtettesként, folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntettével, továbbá hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével vádolja - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a vádirati tényállás lényege, hogy Molnár Csaba - aki a bűncselekmény elkövetésekor az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán a pénzmosás elleni osztály vezetője volt és aktívan részt vett a K&H-ügy nyomozásában - "cselekményeivel sorozatosan megszegte a bűncselekmények elkövetésére utaló bejelentések, feljelentések intézésére vonatkozó büntetőeljárási törvényi rendelkezéseket, amely rendelkezések alkalmazása hivatali hatáskörének részét képezte".

A vád szerint az alezredes úgy járt el, hogy az ügyben ne rendeljenek el nyomozást, és ezzel a lehetséges elkövetők - köztük Kulcsár Attila - mentesüljenek a felelősségre vonás lehetősége alól.