Pénzügyőr volt a cserbenhagyásos gázoló Visegrádon

2005.08.01. 19:20

Hivatásos pénzügyőr volt az a férfi, aki gyalogost gázolt Visegrádon, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) sajtóosztálya. A Pénzügyminisztérium (PM) kezdeményezi a közúti balesetet okozó pénzügyőr ezredes vezetői munkaköréből történő felfüggesztését.

A VPOP-nek tudomása van erről a vasárnap hajnali balesetről, a rendőrség tájékoztatta a parancsnokságot, valóban egy hivatásos pénzügyőr okozta a balesetet, aki szolgálati időn kívül, nem szolgálati gépjárművel közlekedett - közölte a pénzügyőrség sajtóosztálya.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint Visegrád belterületén haladt egy személyautó Budapest felé, amikor egy férfi elé lépett. A jármű elgázolta, a gyalogos nyolc napon túl gyógyuló végtag-sérüléseket szenvedett. A jármű vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, a rendőrök Szentendrén tartóztatták fel. Az ügyben a Pest Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal jár el.
 
"A Vám- és Pénzügyőrség hivatásos állományába tartozó vezető magatartásának megítélése a legszigorúbb erkölcsi mérce szerint kell, hogy megtörténjen" - írta hétfői közleményében a Pénzügyminisztérium.

A minisztérium azután hozta nyilvánosságra állásfoglalását, hogy hivatalosan tudomására jutott: a budapesti székhelyű Vám- és Pénzügyőri Iskola igazgatója ellen közúti baleset okozása miatt ügyészségi nyomozás indult.

A Pénzügyminisztérium a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának illetékes vezetőitől munkáltatói nyilatkozatot kért, majd úgy döntött, hogy kezdeményezi a közúti balesetet okozó pénzügyőr ezredes vezetői munkaköréből történő felfüggesztését - írta közleményében a tárca.