Letölthetőek a hvg.hu oldaláról a brókerbotrány főszereplőjének, Kulcsár Attilának a kihallgatási jegyzőkönyvei. Ezekben a sikkasztással gyanúsított álbróker számos ismert embert és MSZP-s politikust nevezett meg a gazdasági bűncselekmények felelőseiként.

Feltették a világhálóra Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatási jegyzőkönyveit. A beszkennelt fénymásolt lapok a hvg.hu oldaláról tölthetők le. Összesen 28 jegyzőkönyv másolatát lehet itt megtekinteni. A hetilap közlése szerint az irományokat egy ismeretlen feladótól kapták egy csomagban. Több napos mérlegelés után a nyilvánosságra hozatal mellett döntöttek, többek között azért is, mert az ügy nyomozati szakasza befejeződött és az iratismertetés megtörtént.

Az újság fontosnak tartja felhívni a figyelmet, hogy a gyanúsítottaknak a vallomásuk során nincs igazmondási kötelezettségük, ennek tudatában kell olvasni a jegyzőkönyveket. Kulcsár vallomásaival számos ismert embert, (MSZP-s) politikust hozhat nehéz helyzetbe, több személyt a vallomásának köszönhetően már gyanúsítottként kezelnek.

Az egyik jegyzőkönyvben részletesen beszámol arról, hogy számos alkalommal adott, vagy egy taxis ismerősével (a Gyula) küldött pénzt Baja Ferenc államtitkárnak, az MSZP volt pártigazgatójának. Volt, amikor csak kisebb összeget, néhány milló forintot küldött, de a vallomása szerint volt pálda arra is, amikor az államtitkár jött fel a lakására, hogy átvegyen tőle 30-50 millió forintot. A kihallgatási jegyzőkönyv szerint Kulcsár küldött pénzt az MSZP péntárnokának, Puch Lászlónak is.

Kulcsár Attila a K&H Equities brókercégnek volt vezetője, őt tartják a két éve kipattant brókerbotrány kulcsfigurájának. Kulcsárt 20,8 milliárd forintra elkövetett sikkasztással gyanúsítják, amivel 10,7 milliárd forint kárt okozott.