Ügyészeket vádol a letartóztatott rendőr

2005.08.10. 17:25

Vezető ügyészeket vádol az a miskolci rendőr, akit vesztegetés miatt tartóztattak le. A Borsod megyei ügyészségen azonban nincs belső vizsgálat, és egyik vezető ellen sem indítottak fegyelmi eljárást a rendőr feljelentése után.

Vezető ügyészeket vádol az a miskolci rendőrtiszt, akit június elején tartóztattak le vesztegetés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt. A korábban kábítószeres bűnügyekkel foglalkozó rendőr két vezető borsodi ügyész ellen tett feljelentést - közölte a letartóztatott rendőr ügyvédje, Szabó István.

A férfi feljelentésében az áll, hogy egy vezető borsodi ügyész húszmillió forintot fogadott el bűnözőktől azért, hogy intézkedjen a rendőrtiszt félreállítása érdekében, egy másik vezető ügyész pedig közreműködött abban, hogy ezen bűnözői kör tagjai mentesüljenek az ellenük folyó büntetőeljárás következményei alól. A Borsod megyei ügyészségen azonban nincs belső vizsgálat, és egyik vezető ellen sem indítottak fegyelmi eljárást a rendőr feljelentése után.

A rendőrtisztet, aki a miskolci rendőrkapitányság alosztályvezetője volt, továbbá egy miskolci ügyvédet, valamint egy miskolci, illetve két nyíregyházi vállalkozót kommandósok fogták el még június első hetében. Az ügyvéd szerint a vesztegetés miatt letartóztatott öt ember ügyét harminc évre államtitokká minősítették. A nyomozást a megvádolt miskolci rendőrtiszt ügyében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal végzi. A központi nyomozó hivatal vezetője, Keresztes Imre nem akart nyilatkozni.