A Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában részleteket közölt Kulcsár Attila 2004. június 9-i ügyészségi kihallgatásáról készült videofelvételből. A 20 milliárdos sikkasztással gyanúsított bróker meglehetősen magabiztos volt a felvételeken, a részletekből úgy tűnik: a jegyzőkönyv jelentős részét Kulcsár ügyvédje diktálta. Az ügyészek viszont bizonytalannak tűntek, a műsorba meghívott szakértők szerint hibát hibára halmoztak.

Friderikusz Sándor A szólás szabadsága című műsorában részleteket közölt Kulcsár Attila 20 milliárdos sikkasztással gyanúsított bróker ügyészi kihallgatásán készült közel 3 órás videofelvételből. A kihallgatáson három ügyész, Kulcsár és a védője, illetve egy gépíró vett részt. A műsorba meghívott szakértők - Kacziba Antal nyugalmazott rendőrtábornok és Kabódi Csaba, az ELTE Büntetőeljárásjogi tanszékének vezetője - élesen bírálták a kihallgatást vezető ügyészeket. Kacziba közölte: a kihallgatók vagy képzetlenek, vagy előfeltevés vezeti őket. A két szakértő az egész kihallgatást megdöbbentőnek tartotta, több momentumra is azt mondták, hogy az ellentétes a büntetőeljárási törvénnyel.

 

A felvételen Kulcsár Attila jóval magabiztosabbnak tűnt mint vallatói, sőt, ő maga is gyakran kérdezett. Sokat sugdolózott ügyvédjével, aki gyakran szinte teljes egész mondatokat javasolt Kulcsárnak. Jól példázza a helyzetet az a párbeszéd, amelyben az ügyész azt kérdezte, hogy Kerék Csaba (a Britton Kft. ügyvezetője, az ügyben szintén gyanúsított) hogyan nyújtott segítséget, mire Kulcsár azt kérdezte: most mit mondjak. Ezután hosszan sugdolózott az ügyvédjével, majd a tanácsára magabiztosan azt mondta: Kerék Csaba adta az instrukciókat. (Kulcsár - amennyire a lejátszott részletekből következtetni lehet - Kerék Csabát próbálta beállítani, mint a sikkasztássorozat irányítója)

 

A sikkasztással gyanúsítot bróker gyakran már nem is sugdolózva fordult védőjéhez, hanem egy papíron tett fel neki kérdéseket. Az ügyészek a felvételek tanúsága szerint nem tudták meg, hogy miről levelezett Kulcsár. Az egyik ilyen levelezős mondatot Kulcsár mosolyogva azzal a mondattal zárta le, hogy "Kíváncsi vagyok, mikor szakad le onnan". A felvételekről úgy tűnt, hogy sokszor az ügyvéd diktálta a jegyzőkönyvet.

 

A meghívott szakértők a törvénnyel ellentétesnek tartották, hogy Kulcsár a felvételeken végig sugdolózott ügyvédjével, sőt, időnként írásban tett fel neki kérdéseket. A műsorban mindketten azt mondták, hogy a büntetőeljárásjogi törvény azt sem engedi meg, hogy a jegyzőkönyvet az ügyvéd diktálja.

 

Az ügyészek a felvételeken kétségtelenül gyakran tűntek bizonytalannak. A műsorba meghívott szakértők egyetértettek abban, hogy a kihallgatást egyáltalán nem az ügyészek vezették. A kihallgatók felkészületlenségére utalt az a részlet, amelyen az ügyben szintén gyanúsított Kerék Csaba, a Britton Kft. ügyvezetője számlájával kapcsolatos kimutatásokat Kulcsárral együtt próbálták megfejteni, sokáig azon gondolkodva, hogy mit jelenthet a "kifizetések" kategória. A dokumentumok vizsgálata után közösen próbálták összegezni az azzal kapcsolatos megállapításokat, majd az ügyész Kulcsár egy mondatára azt mondta: "Ez nekem nem elég jó". Ezután maga fogalmazta meg a mondatot. A kimutatások elemzése végén Kulcsár azt mondta: "Ennek jobban örülök mint maguk". 

 

Kulcsár Attila a K&H Equities brókercégnek volt vezetője, őt tartják a két éve kipattant brókerbotrány kulcsfigurájának. Kulcsárt 20,8 milliárd forintra elkövetett sikkasztással gyanúsítják, amivel 10,7 milliárd forint kárt okozott.