A K&H-ügy két fő gyanúsítottja, Kulcsár Attila, a bank brókercégének üzletágvezetője és Kerék Csaba, a Britton Kft. ügyvezetője egymást próbálják a több milliárdos sikkasztás lebonyolítójaként és értelmi szerzőjeként beállítani. Kulcsár a videón nyilvánosságra hozott gyanúsítotti kihallgatásán azt állította, hogy Keréktől kapott tanácsokat az ügyfelek pénzének elsikkasztásához, míg a Britton ügyvezetője kedden reggel úgy reagált: nem az ő cégéhez, hanem a Kulcsár Attila érdekeltségébe tartozó Britton off-shore céghez köthető a sikkasztás.

A milliárdos sikkasztási ügy egyik fő gyanúsítottja, Kerék Csaba, a Britton Kft. ügyvezető igazgatója egy kedd reggeli televíziós műsorban azt mondta: Kulcsár Attila állításával szemben, nem tudott arról, hogy bűncselekményből származik az a pénz, amit a kft. a Kulcsár Attilához köthető off-shore cégtől kapott és kezelt. A K&H-ügyben különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással gyanúsított Kerék szerint a sikkasztás a Britton Lcl. nevű off-shore céghez köthető, melynek csak neve azonos ő cégével, valójában azonban Kulcsár Attila érdekeltségébe tartozik.

Kerék annak kapcsán szólalt meg, hogy egy múlt héten az interneten megjelent, majd vasárnap a Szólás szabadsága című műsorban is bemutatott ügyészségi kihallgatáson Kulcsár Attila, a K&H Equties 20 milliárdos sikkasztással gyanúsított üzletágvezetője azt mondta: Kerék tanácsokat és instrukciókat adott ahhoz, hogy "ügyfeleimet megkárosítsam, és hogy gyakorlatilag milyen módon lehet leplezni a sikkasztást".

Kerék elmondása szerint azonban Kulcsárral ellentétben nem tudott arról, hogy a pénzek sikkasztásból származnak és így pénzmosásban vesz részt cége. "A tények is ezt bizonyítják, ezt támasztják alá" - jelentette ki. Kerék szerint a sikkasztást nem lehetett kívülről befolyásolni, mivel az ahhoz szükséges adatkezelés szigorú, zárt rendszerben történt a bankban.

A K&H-ügyben két hete fejeződött be az iratismertetés. A Fővárosi Főügyészségnek összesen 90 napja van, hogy benyújtsa a vádiratot a bíróságra. Kulcsár Attilát, az ügy fő gyanúsítottját, a K&H Equities egykori vezető beosztású munkatársát 20,8 milliárd forint elsikkasztásával, illetve 10,7 milliárd forint kár okozásával gyanúsítják.

[origo]/MTI