A Kulcsár-ügyben eddig eljáró Fővárosi Főügyészség elfogultság miatti kizárást indítványozta a K&H-ügy egyik gyanúsítottja, Kerék Csaba és védője pénteken. A beadvány szerint Kulcsár kihallgatásáról készült video és a jegyzőkönyv közötti különbségek miatt az eljáró ügyészség a felelős.

A Fővárosi Főügyészség elfogultság miatti kizárását indítványozta a K&H-ügy egyik gyanúsítottja, Kerék Csaba és védője pénteken. Az elfogultsági kifogás szerint az Kulcsár-ügy ügy 20 milliárdos sikkasztással vádolt gyanúsítottjának, Kulcsár Attilának az egyik kihallgatásáról készült jegyzőkönyv, illetve a vallomástételről készült és a napokban nyilvánosságra került videofelvétel között "lényegi, tartalmi eltérések is vannak, melynek oka kivizsgálásra szorul".

A beadvány tartalmazza, hogy a "valóságtól eltérő tartalmú jegyzőkönyv keletkezésének" felelősei között "elsőként merült fel" a kihallgatást vezető, a főügyészség élén álló Ihász Sándor tevékenysége. Kerék Csaba és védője szerint ebben a helyzetben indokolt, hogy az ügyben eddig eljáró Főváros Főügyészség helyett a Legfőbb Ügyészség kijelölése alapján egy másik ügyészség döntsön a vádemelés kérdésében.

Kulcsár a nyilvánosságra hozott gyanúsítotti kihallgatásán azt állította, hogy Kerék Csabától, a Britton Kft. ügyvezetőjétől kapott tanácsokat az ügyfelek pénzének elsikkasztásához, míg a Britton ügyvezetője állítja: nem az ő cégéhez, hanem a Kulcsár Attila érdekeltségébe tartozó Britton off-shore céghez köthető a sikkasztás.

A kihallgatáson készült nyilvánosságra került videofelvételeken Kulcsár magabiztos volt, a részletekből úgy tűnik: a jegyzőkönyv jelentős részét Kulcsár ügyvédje diktálta. Az ügyészek viszont bizonytalannak tűntek, szakértők szerint hibát hibára halmoztak.

Kulcsár Attilát, a K&H Equities brókercégnek volt üzletágvezetőjét tartják a két éve kipattant brókerbotrány kulcsfigurájának. Kulcsárt 20,8 milliárd forintra elkövetett sikkasztással gyanúsítják, amivel 10,7 milliárd forint kárt okozott.