A kormány utolsó sms-kérdésében arról kérdezi az embereket, egyetértenek-e azzal, hogy az iskolai büfékben ne lehessen egészségtelen élelmiszereket árulni. Ez a kabinet hatodik, utolsó sms-kérdése.

Egyetért-e azzal, hogy az iskolai büfékben ne lehessen a gyerekek egészségére káros élelmiszereket árulni? - ez a kormány hatodik, utolsó sms-kérdése az MTI információja szerint.

A legutóbbi, a postaládákban elhelyezett szórólapokra vonatkozó kérdésre 4936-an válaszoltak, és a véleményt nyilvánítók 88 százaléka egyetértett azzal, hogy legyen büntethető az a reklámozó, amelyik akkor is bedobja anyagait, ha a postaláda tulajdonosa jelzi: nem tart igényt a papírokra.

A kormány korábban már kérdezett a születendő gyerekek nemének megválaszthatóságáról, a szűrővizsgálatok utáni kedvezményekről, a vezetés előtti alkoholfogyasztásról, valamint az áfa miatt változó árak feltüntetéséről.

Az sms-kampány indításakor a kormányszóvivő azt mondta, nem feltétlenül követi jogszabály-módosítás azokat a területeket, amelyekre a kérdések vonatkoznak.