Újabb útfelújítási munkálatok kezdődnek a héten a fővárosban a Podmaniczky Program keretében - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A felújítás miatt szeptemberig forgalomkorlátozás lesz a Baross utcában, sávszűkítés a Hegyalja úton. Felújítják a Diósárok utcát, és a Szentendrei út külső szakaszát. Utóbbi október közepén készül el, addig sávlezárásokra kell számítani.

Fotó: Fábián Évi

A Podmaniczky Program keretében ezen a héten újabb útfelújítási munkálatok kezdődnek meg a főváros több helyszínén - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn.

A program keretében hétfőn kezdődött meg a Baross utca felújítása a József körút és a Szabó Ervin tér között. A munkaterület átadását követően keddtől kell forgalomkorlátozásra számítani. A rendkívül rossz állapotban lévő belvárosi utca szeptember 10-ére készül el. Az útburkolat új aszfaltréteget kap, a szakaszra eső buszmegállót átépítik bazaltbeton-burkolatúra, a járdákat akadálymentesítik. A munkálatok szegélykorrekcióval kezdődnek, amelyet sávszűkítés mellett végeznek - áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

A Hegyalja út felújítása a Sánc utca és az Avar utca között kedden kezdődik. A felújítás keretében a 390 méter hosszú szakasz teljes egészében megújul. Az útburkolat marását követően új aszfaltszőnyeg kerül az útra, két buszmegállót átépítenek bazaltbeton-burkolatúra, a járdákat akadálymentesítik és a szegélyeket újjáépítik. A munkálatokat a szegélyépítéssel kezdik, amelyet sávszűkítés mellett végeznek. A megújult útszakaszt szeptember 16-án vehetik birtokukba az autósok.

A Diósárok utca felújítása a Városmajor utca és a Józsa B. köz között szerdán veszi kezdetét. A szeptember 23-ig tartó munkálatok alatt új aszfaltszőnyeg kerül a XII. kerületi utcára, a szegélyeket újjáépítik, a járdákat akadálymentesítik és a szakaszra eső három buszmegállót átépítik bazaltbeton-burkolatúra.

A Szentendrei út külső szakaszának felújítása is szerdán kezdődik. Az október 13-ig tartó munkálatok alatt új aszfaltréteg kerül az útburkolatra, a buszmegállókat átépítik, a járdákat akadálymentesítik és szegélykorrekciót végeznek. A munkafolyamat - ahogy a belső szakaszon is - szegélymunkákkal kezdődik. Kezdetben a belső sávokat zárják le - felváltva vagy egyszerre -, majd irányonként 2-2 sávot.