Házakat veszélyeztet a nagy eső

2005.08.23. 8:29

Hétszázszor riasztották a tűzoltókat az elmúlt harminchat órában az esőzések okozta károk enyhítésére. A Kapos folyó áradása miatt 180 ház és 500 ember van veszélyben Kaposvár környékén. A heves esőzések Németország mellett Európa több más országát is sújtják, így Ausztriát, Svájcot, Romániát, Bulgáriát és Törökországot is.

Hétszáz esetben riasztották a tűzoltókat az elmúlt harminchat órában a heves esőzések okozta károk enyhítésére. A leginkább érintett térségek továbbra is a dunántúli megyék, azon belül is Veszprém, Zala és Somogy megye, de mindenütt javult a helyzet.

Kitelepítésre sehol sem került sor és személyi sérülés sem történt. Somogy megyében változatlanul Kaposvár és környéke a leginkább veszélyeztetett. A Kapos folyó áradása következtében 180 ház és 500 ember van veszélyben. A házakat homokzsákokkal védik, míg a Kapos folyó partján nyúlgátakat emeltek.

Kedden még mindig sok csapadék várható, főleg keleten lesznek jellemzőek a kiadós záporok, zivatarok - derül ki az ICI Meteorológia jelentéséből. Jelentős javulásra csak szerdától számíthatunk, de ezt követően is egész héten lesznek elszórt záporok, zivatarok.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK