Házakat veszélyeztet a nagy eső

2005.08.23. 8:29

A szűnni nem akaró, rendkívül heves esőzések miatt katasztrofális helyzet alakult ki kedd hajnalra Németország déli és délnyugati részén, elsősorban Bajorországban. A hatóságok közlése szerint a víz utakat árasztott el, közlekedési útvonalakat bénított meg, és betört számos ház pincéjébe. Garmisch-Partenkirchen, továbbá Eschenlohe térségében riadókészültséget léptettek életbe.

Megáradtak a folyók és a patakok, a helyzet egyre válságosabb, a gátak azonban egyelőre még bírják az erősödő nyomást. A hatóságok arra számítanak, hogy a tartomány egyes körzeteiben az esőzések okozta víz magassága meghaladja az elmúlt évszázad 1999-es rekordját. Ráadásul egyáltalán nem kedvező a meteorológusok előrejelzése, amely szerint az elkövetkező huszonnégy-negyvennyolc órában további hatalmas esőzések várhatók. Az óriási vízmennyiség, illetve az áradások jelentős anyagi károkat okoztak, személyi sérülés azonban nem történt.

A heves esőzések Németország mellett Európa több más országát is sújtják, így Ausztriát, Svájcot, Romániát, Bulgáriát és Törökországot is. A viszontagságos időjárás Romániában, Bulgáriában és Törökországban az elmúlt napokban számos halálos áldozatot követelt.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK