Répássy bocsánatot kér az MSZP-s Szabótól

2005.08.23. 13:01

Répássy Róbert fideszes képviselő nyilvánosan bocsánatot kér Szabó Zoltán MSZP-s képviselőtől. Répássy azért követi meg a szocialista politikust, mert korábban hazugsággal vádolta, mikor Szabó az sejtette: elképzelhető, hogy a Tokaj Kereskedőház Rt. szőlőket vásárolt Orván Viktor volt miniszterelnök feleségének üzlettársaitól.

Személyesen kér bocsánatot Répássy Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője Szabó Zoltán szocialista politikustól - ezt maga Répássy Róbert mondta az MTI-nek kedden. A fideszes politikus azért kér személyesen elnézést Szabó Zoltántól, amiért hazugsággal vádolta az Orbán-szőlők ügyében. Répássy Róbert hozzátette, többi állítását fenntartja az ügyben, azért akar személyesen Szabó Zoltánnal beszélni, hogy ezeket a kérdéseket tisztázzák.

Szabó Zoltán, az Orbán-család meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság szocialista tagja júliusban arra utaló kérdéseket tett fel, hogy összefüggés lehet a Tokaj Kereskedőház Rt. 2000. és 2001. évi jelentős állami támogatása és Orbán Viktor baráti köre szőlőjének felvásárlása között. "Csak Orbánék érdekeltségei termékének felvásárlását támogatta az orbáni állam időnként ezer milliókkal, vagy ez a lehetőség minden magyar vállalkozás számára nyitva állt?" - kérdezte Szabó Zoltán.

Répássy Róbert erre akkor úgy reagált: "Gyurcsányék már megint hazudnak". Sem Orbán Viktortól, sem a feleségétől, sem pedig a korábban a felesége hat százalékos résztulajdonában álló Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft.-től nem vásárolt szőlőt a Tokaj Kereskedőház Rt. - tette hozzá. Később azonban kiderült, hogy a cég mégis adott el szőlőt a Tokaj Kereskedőház Rt.-nek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK