A vádemelésig jutott a brókerbotrány ügyében folytatott nyomozás, az elsőrendű vádlott Kulcsár Attila lett. Mellette Kerék Csaba, Rejtő E. Tibor, Forró Tamás és Bitvai Miklós is vádlottak. Csak egyetlen politikust vádoltak meg, egy kőbányai MSZP-s önkormányzati képviselőt. A rendőrség szerint csak kétmilliárd forint tűnt el, a többi elsikkasztott pénzt sikerült zárolni, vagy vagyontárgyak formájában lefoglalni. Polt Péter legfőbb ügyész a Heti Válasznak adott interjújában azt mondta, nem kötöttek vádalkut Kulcsárral.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a Kulcsár-ügyben - jelentette be szerdán Ihász Sándor fővárosi főügyész. A brókerbotrányként is ismert sikkasztásnak huszonegy vádlottja vár mostantól kezdve a bíróság ítéletére. Az elsőrendű vádlott Kulcsár Attila, a K&H Equities brókercég volt üzletágvezetője, akit 2003 nyarán Ausztriában fogtak el. A másodrendű vádlott Kerék Csaba, aki a Britton nevű cég társtulajdonosa volt. Az ügy harmadrendű vádlottja Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt vezérigazgatója. A szintén Britton-tulajdonos Mészáros János a negyedrendű vádlott. Az ötödrendű vádlott egy szír pénzváltó, E. A. Hasan. A vádlottak között van még Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt., illetve Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. egyik volt vezetője is. A vádlottak listájának a végén Szekér Gyula taxisofőr áll, aki az elsikkasztott pénzt szállította. Egyetlen politikus van a vádlottak között, Váradi János, az MSZP X. kerületi önkormányzati képviselője.

A 71 oldalas vádirat elkészítéséhez az ügyészi kihallgatások 189 órán keresztül  tartottak. 298 embert kérdeztek, csak Kulcsárt 45 alkalommal hallgatták ki. A nyomozás során 55 ezer oldalnyi irat és 110 ezer oldalnyi melléklet keletkezett. Az ügyészség szerint összesen 23 milliárd forintot mozgattak a sikkasztások idején, 1998-2003 között, de a kár végül csak 8,3 milliárd forint lett. Sikerült azonban ebből 6,3 milliárd forintnyi vagyon zár alá venni, így a tényleges kár 2 milliárdot tesz ki. A nyomozás idején megmentett 6,3 milliárd nem csak pénzt jelent: zároltak az ügyben svájci bankszámlákat is, de többek között egy ibizai nyaraló és egy utánfutó is a lefoglalt értékek között van.

Szoboszlai Richárd fővárosi főügyészhelyettes a sikkasztásokkal kapcsolatban elmondta, hogy több nagyvállalat vezetője is sikerdíjat kapott Kulcsártól. A nagyobb cégek vezetői ugyanis háttéralkut kötöttek a volt brókerrel. E szerint Kulcsár azt csinálhat a vállalkozások rá bízott vagyonával, amit akar, nem kell tételesen elszámolnia, hogy mikor mibe fekteti a pénzt. Végül a tényleges hozamnál kisebb összeget könyveltek csak el a cégnél, a különbözet egy részét a cégvezetők sikerdíj formájában megkapták.

A vádiratról tartott ügyészségi sajtótájékoztató után Kulcsár Attila az MTI-nek azt mondta, az ügyészségen elhangzottak megerősítik számítását, hogy a K&H-ügyben sikkasztással okozott kár megtérültnek tekinthető, mivel 6,3 milliárd forintnyi vagyont zároltak. Kulcsár Attila ismételten megjegyezte, reméli, a bíróság beazonosítja a sikkasztássorozat valódi haszonélvezőit.

A Kulcsár-ügyben a mostanival párhuzamosan több más nyomozás is folyik. Az ügyészségi nyomozóhivatal Molnár Csaba ellen nyomozott, aki a vád szerint hátráltatta a vizsgálatot. Emellett Bálint Tamást, Keller László volt közpénzügyi államtitkár egykori kabinetfőnökét is meggyanúsították az ügyészségi nyomozók, hogy titkos iratokat adott át Kulcsárnak, cserébe 10 millió forintot fizetett neki az álbróker - az ügyészség szerint. A Nemzeti Nyomozóiroda nyolc, a brókerügyhöz kötődő ügyben is nyomoz még, és az I. kerületi rendőrkapitányságnak is van egy szála.