Az ÉS szerint olcsón jutott földhöz a Tokajhegyalja Kft.

2005.09.02. 14:13

Ismét a Tokajhegyalja Kft. vagyongyarapodásával foglalkozik pénteki számában az Élet és Irodalom (ÉS). A riport szerint a cég jelképes összegekért vásárolt nyolc éve rossz minőségű önkormányzati földeket. A földeken azonban egyből jelentős mennyiségű szőlő termett - állítja a cikk.

A Tokajhegyalja Kft. jelképes összegért vásárolt önkormányzati parlagföldeket, melyeken azonban nyomban szőlő termett - írja az Élet és Irodalom (ÉS) a pénteki számában. Rajnai Attila Tokaji borcsaták V. című írása szerint a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. csak olcsó parlagföldeket vásárolt 8 éve Hegyalján.

A riport szerint különös, hogy a Szárhegydűlő Kft.-nek miként sikerült jelképes összegért önkormányzati parlagföldeket vásárolnia. Az írás felidézi a sárazsadányi polgármesternek a  Demokrata című folyóiratnak adott nyilatkozatát, mely szerint a földek döntő többsége ugar volt. Az ÉS szerint ennek ellentmondanak a tagok cégügyekkel kapcsolatos megbeszéléseit rögzítő feljegyzések.

2000-2001-ben a cég jelentős mennyiségű szőlőt adott el a Tokaj Kereskedőház Rt.-nek. Ez a riport szerint arra enged következtetni, hogy a Tokajhegyalja Kft.-nek már megalakulásakor voltak termő birtokai. A riport szerint kérdéses, hogy honnan származik a 2000-2001-ben eladott jelentős mennyiségű szőlő, ha a birtokokat parlagföldként vásárolták. A cikk megjegyzi: elméletileg lehetséges, hogy a kft. szőlőtermést vásárolt a környéken, de ez nem valószínű.

KAPCSOLÓDÓ CIKK