Előre megírt válaszokkal segíti jelöltjeit az MSZP

2005.09.05. 17:16

Kampánytanácsokkal látja el az MSZP aktivistáit és képviselőjelöltjeit. A kilencoldalas kiadvány többek között sablonválaszokat tartalmaz a várható kérdésekre. Arra a kérdésre például, hogy miért kezdenek már most kampányolni, a következő választ javasolja a füzet: "Mert 2005 a politika megújulásának éve Magyarországon, és az MSZP ősszel azért járja az országot, hogy az emberek megtudják, a baloldal már másképpen kormányoz és másképpen politizál, mint korábban."

"A választások csak jövőre lesznek, az MSZP mégis már most, ősszel kampányol. Miért?" - egyebek között ezt sorolja fel az érintettek számára várható kérdésként az a szocialista képviselőjelöltek és kampányaktivisták felkészítését szolgáló MSZP-s anyag, amelyet Közös értékeink címmel osztogattak a vezető kormánypárt politikai évadnyitó rendezvényén.

A fedlappal és a tartalomjegyzékkel együtt kilencoldalas, fénymásolt kiadvány "javasolt válaszelemként" egyébként a fenti kérdésre azt indítványozza a képviselőjelölteknek, illetve az aktivistáknak, hogy mondják azt: "Mert 2005 a politika megújulásának éve Magyarországon", és az MSZP ősszel azért járja az országot, hogy az emberek megtudják, a baloldal "már másképpen kormányoz és másképpen politizál, mint korábban."

A kiadvány szerint, ha az emberek azt firtatnák, hogy "Milyen forrás van a mostani kampány mögött, csak nem közpénz?", azt lehet válaszolni, hogy az MSZP a pártok között az egyik legnagyobb költségvetési támogatásra jogosult "úgy, ahogyan például a Fidesz is", a mostani akciónak is ez a támogatás a fedezete.

A felkészítő az "alapüzenetek" között sorolja fel azt, hogy az MSZP alapjaiban újult meg, másképpen igyekszik politizálni, mint korábban.

Közös értékeinknek akarunk érvényt szerezni a mindennapokban. A bátorságnak, az igazságosságnak, a biztonságnak - szögezi le az anyag, amely szerint a politikai bátorság az, amikor egy kormány a közjó érdekében akkor is meg meri hozni a szükséges döntést, ha mások azt hosszú éveken át halogatták.

A felkészítő dokumentum példák sorát hozza arra, hogy az MSZP, illetve az általa vezetett kormány miért bátor, mivel teremt biztonságot és miért mondható, hogy igazságosabbá teszi Magyarországot.

Az anyag szerint bátor többek között azért, mert bevezették az evát, bevezetik a kék könyvet, az ekhót, csökkentik és egyszerűsítik a személyi jövedelemadót, csökkentik az áfa felső kulcsát, bevezetik a luxusadót, és életbe léptették a bankadót.

"Biztonságot teremtünk azzal, hogy példátlan mértékben, 29 százalékkal emelkedett a bérek vásárlóereje" - olvasható a hármas jelszó újabb kulcskifejezését megmagyarázó lajstrom tetején, amely kitér a nyugdíjak vásárlóerejének emelkedésére és arra is, hogy egyetlen kormányzati ciklus alatt "több autópálya és gyorsforgalmi út épül, mint a rendszerváltás óta együttvéve".

Az igazságosság alátámasztásául az anyag hivatkozik például a gyermeket nevelő családok támogatására és a rászorulók ingyenes bölcsődei, óvodai, illetve iskolai étkeztetésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK