A Béla király útra költözik Sólyom László

2005.09.07. 15:37

Elődjei rezidenciájába, a Béla király útra költözik Sólyom László államfő. Az azonban még nem dőlt el, hogy mikor költözhet be új otthonába a köztársasági elnök. A beköltözés dátuma függ attól, hogy Mádl Ferenc, aki új otthona felújításának befejezésére vár, mikor költözik ki a rezidenciából.

Eldőlt, hogy Sólyom László államfő rezidenciája az elődjeinek is otthont adó Béla király úti ingatlan lesz - erősítette meg egy napilap információját szerdán a kormányszóvivő az MTI-nek.

Megérkezett a köztársasági elnök levele a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz, amelyben Sólyom László egyértelművé tette, hogy alkalmasnak tartja a Béla király úti házat rezidenciának - mondta László Boglár a Népszabadságban megjelent értesüléssel kapcsolatban.

A szóvivő tájékoztatása szerint a beköltözés dátuma függ attól, hogy Mádl Ferenc, aki új otthona felújításának befejezésére vár, mikor költözik ki a rezidenciából, illetve attól, hogy ha szükség lesz rá, mikor fejeződnek be a Béla király úti ház rekonstrukciós munkálatai.

A Béla király úti rezidencia úgy lehet mégis az új államfő otthona, hogy a közelmúltban kiderült: az ingatlanegyüttes, amelyért a fejlesztési bank évekkel ezelőtt kétmilliárd forint előleget fizetett ki, mégsem lesz az MFB tulajdona.

KAPCSOLÓDÓ CIKK