Elhalasztotta a döntést szerdán a bíróság a K&H-ügy most hazatért gyanúsítottja, Schönthal Henrik előzetes letartóztatásáról, mivel a nyomozati iratok nem érkeztek meg a bíróságra. A sikkasztással és pénzmosással gyanúsított üzletember előzetes letartóztatásáról várhatóan csütörtökön dönt a bíróság.

A 67 éves üzletember védője, Bárándy Péter elmondta: a nyomozati iratok hiányában nem lehetett érdemi döntést hozni, ezért döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság a halasztás mellett.

Az ügyvéd hozzátette: védence nem került szabadlábra, mert a hétfőn elrendelt őrizet csütörtök délben jár le. A bíróság pedig várhatóan csütörtök reggel dönt az előzetes letartóztatásra irányuló indítványról. A Fővárosi Főügyészség szerdán indítványozta a hétfőn őrizetbe vett Schönthal Henrik előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség szerint a különösen jelentős értékben elkövetett sikkasztással és más bűncselekményekkel gyanúsított Schönthal Henrik szabadlábon hagyása nehezítené az eljárás lefolytatását.

Az Egyesült Államokból hétfőn önként hazatért Schönthal Henriket a Fővárosi Főügyészség ügyészei és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vették őrizetbe a Ferihegyi repülőtéren. Schönthalt még aznap kihallgatták, és meggyanúsították pénzmosással és bűnsegédként elkövetett sikkasztással, valamint magánokirat-hamisítással. A gyanúsított egyelőre nem tett vallomást. Bárándy Péter hétfőn elmondta: ügyfele várhatóan napokon belül részletes vallomást fog tenni a Kulcsár-ügyben.