Felgyújtották egy önkormányzati képviselő virágüzletét

2005.09.12. 18:26

Felgyújtották egy helybeli önkormányzati képviselő virágüzletét hétfőre virradóra Gárdonyban; a tulajdonos Muray Rita szerint feltehető, hogy a rongálás oka a közte és bizonyos érdekcsoportok között kialakult ellentét volt.

A virágbolt bejárati üvegét betörték, és a helyiségbe egy égő rongyot dobtak, amitől az kigyulladt - mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A gyújtogatót még keresi a rendőrség.

A virágbolt tulajdonosa, egy helyi önkormányzati képviselő szerint nem égő rongyot, hanem Molotov-koktélt dobtak a boltba. Muray Rita ezt a feltevését azzal indokolta, hogy egy szemtanú szerint a zöld növényekkel telerakott kőpavilon szinte percek alatt leégett, továbbá, hogy az üzletben ő maga egy gázolajszagú kupakot talált.

Szerinte elképzelhető, hogy a közte és bizonyos érdekcsoportok közötti ellentét volt a gyújtogatás oka. Az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnökeként ugyanis esetenként - főként az önkormányzati ingatlanok értékesítésével kapcsolatos döntések során - több csoport érdekeit is sérthette - fejtegette érveit.

Az első szemrevételezés alapján - még a kárszakértő vizsgálatát megelőzően - úgy ítélte meg, hogy a gyújtogatás miatt mintegy kétmillió forintos kár érte.