Az ÉS a Legfelsőbb Bíróság elé vinné a Tokaj-ügyet

2005.09.16. 10:22

Az Élet és Irodalom felülvizsgálati kérelemmel fordult a Legfelsőbb Bírósághoz azzal a sajtóperrel kapcsolatban, amit jogerősen elvesztett a Tokajhegyalja Kft.-vel szemben. A hetilap márciusban írt arról, hogy Orbán Viktor kormányfőként üzleti tanácsokat adott a felesége üzlettársainak állami tulajdonú területek megszerzésére.

Felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az Élet és Irodalom (ÉS) abban a sajtóperben, amelyet jogerősen megnyert ellene a Tokajhegyalja Kft - közölte pénteken a hetilap. "A szerkesztőség a törvényi határidőn belül a Legfelsőbb Bírósághoz felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft.-nek az Élet és Irodalommal szemben indított per jogerős ítélete ellen" - írja pénteki számában az ÉS.

A Fővárosi Ítélőtábla június 23-án másodfokon, jogerősen helyreigazításra kötelezte az ÉS-t a Tokajhegyalja Kft.-vel szemben, ezzel megváltoztatva az első fokon eljárt Fővárosi Bíróság döntését. Az ÉS még márciusban írt arról, hogy Orbán Viktor kormányfőként üzleti tanácsokat adott állami területek megszerzésére az akkor felesége résztulajdonában álló tokaji cég taggyűlésein. A lap állítólagos taggyűlési jegyzőkönyvekkel támasztotta alá állításait.

KAPCSOLÓDÓ CIKK