Kulcsár Attila, a K&H-ügy első számú vádlottja  a kérdések többségére nem válaszolt a Bácskai János volt dandártábornok elleni per hétfői tárgyalásán. A maffiaellenes központ volt főigazgatója a megismételt eljárásban tagadta, hogy bűnös lenne. A vád szerint Bácskai közbenjárt azért, hogy ne derülhessenek ki Kulcsár pénzügyi visszaélései. A tábornokot egyszer már nem jogerősen bűnösnek találták és lefokozták, majd másodfokon ezt az ítéletet megsemmisítették és új eljárást rendeltek el.

Bácskai János meghallgatásával hétfőn elkezdődött a maffiaellenes központ korábbi vezetője ellen indult, a K&H-üggyel összefüggő büntetőügy megismételt eljárása a Csongrád Megyei Bíróságon. Délután Kulcsár Attilla volt brókert is meghallgatják.

A dandártábornok a katonai ügyészség vádirata szerint hivatalos személyként bűnpártolást követett el azzal, hogy 2003 júniusában közbenjárt, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete előtt rejtve maradjanak a Kulcsár Attila által elkövetett pénzügyi visszaélések. Bácskai tudatában volt annak, hogy Kulcsár bűncselekményeket követett el, és ezzel kapcsolatban a tábornok rendőri vezetőket próbált megtéveszteni - az ügyészség szerint.

Bácskai a hétfői tárgyaláson közölte: nem érzi magát bűnösnek, ma is értesítené a rendőrséget, hogy információi szerint fennáll a veszélye, különböző érdekcsoportok eltüntethetik vagy manipulálhatják a Pannonplast-üggyel kapcsolatos iratokat a K&H Banknál.

A tábornok azt mondta, 2003. június elején ismerkedett meg Kulcsár Attilával, aki ezt követően kereste meg a Pannonplast-üggyel kapcsolatban. A tábornok közölte, összesen hat alkalommal találkozott Kulcsárral. Második személyes találkozójuk alkalmával a K&H Bank ügyvezetője arról tájékoztatta, fennáll a veszélye, hogy különböző érdekcsoportok eltüntethetik vagy manipulálhatják a Pannonplast-üggyel kapcsolatos iratokat a banknál. "Ha ez megtörténik, az igazságot soha nem lehet kideríteni" - idézte Kulcsár Attila szavait a tábornok.

Bácskai közölte, a Kulcsárral folytatott beszélgetés időpontjában tudomása volt arról, hogy az Országos Rendőr-főkapitányságon a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének feljelentése alapján eljárás folyik a Pannonplast-üggyel kapcsolatban. Ezért a szolgálati utat betartva, értesítette Papp Csabát, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának főosztályvezetőjét arról, hogy a Pannonplast-üggyel kapcsolatos dokumentumokat veszély fenyegeti, de tudomása szerint azok még megtalálhatók a bankban.

A dandártábornok kijelentette, nem adott utasítást a rendőrségnek, pusztán a birtokába jutott információkat közölte. Számára "kifejezetten terhes" volt a Kulcsár Attilával folytatott beszélgetés, azonban az iratok eltűnéséért bizonyos fokig felelősnek érezte volna magát, ezért döntött az ORFK értesítése mellett.

A hétfői tárgyaláson tanúként meghallgatták Kulcsár Attilát is. A milliárdos sikkasztással gyanúsított volt bróker azonban a kérdések többségére nem válaszolt. A K&H Equities volt üzletágvezetője megtagadta a vallomást a Bácskai János ellen folyó megismételt eljárásban. Amikor azonban Kiss Károly tanácsvezető bíró felhívta a figyelmét, hogy csak abban az esetben nem kötelező válaszolnia, amelyekben önmagát vagy családtagját vádolja bűncselekménnyel, Kulcsár Attila módosított álláspontján, de a kérdések többségére megtagadta a választ.

Elmondta, Bácskai Jánost 2003 tavaszán, valamikor májusban ismerte meg, Kelemen László ügyvéd lakásán rendezett vacsorán, amelyen részt vett Kodela László, a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkára is. A találkozó egy megszervezett esemény volt, amelyen Kulcsár Attila fel szerette volna tárni Bácskai János előtt a K&H-ügyet. Kulcsár közölte: ezt követően többször is - egy-két alkalommal Magyarországon és Ausztriában - találkozott a dandártábornokkal, arról azonban nem nyilatkozott, mi hangzott el kettejük között. Kulcsár Attila szintén megtagadta a választ arra a kérdésre, átadott-e egy általa készített listát Bácskai Jánosnak. Azt azonban elmondta, hogy egyik kihallgatása során Molnár Csabánál, az ORFK pénzmosás elleni osztályának akkori vezetőjénél látott egy listát, de nem biztos abban, hogy az azonos volt az általa készítettel, mivel nem olvasta el az iratot.

A büntetőperben első fokon eljárt Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa részben telefonlehallgatási jegyzőkönyvek alapján nem jogerősen kimondta Bácskai János bűnösségét, és lefokozta a tábornokot, ám az ügy fellebbezések után a Fővárosi Ítélőtáblára került, ahol 2004 novemberében megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt megsemmisítették az elsőfokú ítéletet, és új eljárást rendeltek el.

A táblabíróság döntése szerint a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsának kell újratárgyalnia az ügyet. A bíróság előreláthatólag tanúként meghallgat több ismert közéleti személyiséget, így többi között Tóth Andrást, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt, Kiss Péter kancelláriaminisztert, Lamperth Mónika belügyminisztert, Lusztig Pétert, a belügyi tárca vezetőjének tanácsadóját, valamint a K&H Equities Rt., a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Nemzetbiztonsági Hivatal alkalmazottait.