Az MSZP-SZDSZ jelöltje győzött Miskolcon

2005.10.16. 21:23

Az MSZP-SZDSZ közös jelöltje győzött a miskolci időközi önkormányzati képviselőválasztáson. Riba Istvánné a szavazatok 53 százalékával győzött. Az újonnan megválasztott képviselő elődje új köztisztviselői jogviszonya miatt távozott a testületből.

Riba Istvánné, az MSZP-SZDSZ közös jelöltje győzött négy induló közül Miskolcon a vasárnap megtartott időközi önkormányzati képviselőválasztáson, így ő lett a borsodi megyeszékhely 21-es számú választókerületének új képviselője - közölte a helyi választási bizottság elnöke a szavazatok összeszámlálását követően tartott sajtótájékoztatón.

A miskolci 21-es számú választókerület 7042 szavazásra jogosult lakosa közül 1356 járult az urnákhoz, a részvételi arány 19,26 százalékos volt - mondta Szűcs Ferencné. A leadott voksok közül Riba Istvánné 719-et kapott, így ő képviselheti a körzetet a miskolci önkormányzatban ezentúl. Illyés Miklósra, az Összefogás-Fidesz-MDF-KDNP közös jelöltjére 550-en voksoltak, míg a függetlenként induló Gerényi Miklósra 57-en, Horváth Józsefre pedig 19-en szavaztak, 11 voks érvénytelen volt.

A választást azért kellett kiírni, mert a körzet eddigi képviselője, a 2002-es választáson az MSZP-SZDSZ közös jelöltjeként győztes Dimanopulosz Kirill köztisztviselői jogviszonyt létesített, ami pedig kizáró ok a képviselőségre, ezért mondott le - mondta Szűcs Ferencné.

Mind a két kormánypárt, mind pedig a legnagyobb ellenzéki párt országosan ismert vezető politikusai kampányoltak az elmúlt hetekben a két pártjelölt mellett, azt ugyanakkor valamennyien cáfolták, hogy ezt a választást a jövő évi választások főpróbájának tekintenék.

Miskolc valamennyi önkormányzati választókerületében 2002-ben az MSZP, illetve az MSZP-SZDSZ közös jelöltje győzött.