Előredátumozott sushit árultak egy fővárosi boltban

2005.10.16. 13:21

Előredátumozott sushit találtak élelmiszerellenőrök egy budapesti áruházban. A japán ételen a gyártás napjaként későbbi dátum volt feltüntetve, mint az ellenőrzés napja. A gyártó engedély nélkül állította elő a sushit.

Gyanús sushi termékre bukkantak az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Szolgálat munkatársai az egyik fővárosi kereskedelmi forgalmazónál végzett ellenőrzés során - közölte a földművelésügyi tárca.

A japán étel gyártási idejére vonatkozó jelzés későbbi dátumot mutatott, mint az ellenőrzés napja. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az előredátumozott termék gyártójaként egy magánlakás volt feltüntetetve. A hatósági ellenőrök találtak egy, a gyártóval megegyező nevű vállalkozást, amely vendéglátó tevékenységet folytat. A vendéglátóhely üzemeltetője elismerte, hogy a sushit engedély nélkül gyártotta.

A jogosulatlan tevékenység gyakorlását a hatósági állatorvosok azonnali hatállyal megtiltották, és az üzemeltető ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Az ellenőrzés során 30 kilogramm helyben fagyasztott jelöletlen halat is lefoglaltak

KAPCSOLÓDÓ CIKK