Pénteken a Parlament elé vonul annak a közel 50 településnek a polgármestere, akik érintettek a Vásárhelyi-tervben. A polgármesterek azt követelik, hogy a Tiszát szabályzó Vásárhelyi-terv az érintettek települések infrastrukturális beruházásait is fedezze.

A Parlament élé vonul pénteken annak a közel félszáz Tisza-menti településnek a polgármestere, amelyek érintettek vált a Vásárhelyi-tervben. Veres Nándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörü polgármestere elmondta: a figyelemfelhívó lépésre azért van szükség, mivel a hónap közepén elküldött levelükre mindössze néhány soros semmitmondó választ kaptak a miniszterelnöki kabinettől.

A polgármesterek célja, hogy elérjék: a kormány, korábbi ígéretéhez híven, a Tisza mentén ne csak a hat árvízapasztó vésztározót építse meg, hanem biztosítsa a szükséges települési infrastrukturális beruházások költségeit is. Veres Nándor elmondta: hétfőn délben az egyik tiltakozó település, Pácin polgármestere éhségsztrájkba kezdett. Barati Attila már negyedik napja nem vesz szilárd ételt magához.