Megugatta a plébános kutyája ezért elagyabugyálta a katolikus papot a nyárádi polgármester. Az ittas községi elöljáró ezután leszédült a plébánia teraszáról és a lábát törte. A plébános könnyű testi sértés miatt fordult a rendőrséghez.

Rátámadt a Veszprém megyei Nyárád katolikus plébánosára péntek este a falu ittas állapotban lévő polgármestere. A plébános könnyebb sérüléseket szenvedett, a községi elöljáró lábát törte.

Az 57 éves önkormányzati vezető a neki ajtót nyitó 60 éves plébánost ököllel arcon ütötte, aki az ütéstől elesett, és az ittas polgármester tovább bántalmazta - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bankó Magdolna szerint a további bántalmazást a plébánosnak a házban tartózkodó rokona akadályozta meg; a megvert ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A polgármester azzal indokolta tettét, hogy a plébános kutyája megugatta és rátámadt - az eb nem harapta meg -, és emiatt olyan dühös lett, hogy a házból éppen kilépő plébánost szóváltás nélkül leütötte.

"Az egyházi személyiség könnyű testi sértés miatt magánindítványt tett a rendőrségen" - közölte Bankó Magdolna. A szóvivő megjegyezte: a nem mindennapi esethez tartozik még, hogy amíg a pap értesítette a rendőrséget, a polgármester megbillent a plébánia teraszának lépcsőjén - feltehetően ittassága miatt -, onnét leesett és a lábát törte.