Emberölési kísérlettel gyanúsítják Mortimert

2005.11.07. 12:28

Az ügyészség meghosszabbította a nyomozás határidejét annak a fiatalembernek az ügyében, aki májusban karddal szúrt át egy roma fiút a Moszkva téren várakozó buszon. A Mortimer néven ismert fiatalembert emberölési kísérlettel gyanúsítja a rendőrség.

Fővárosi Főügyészség december 8-ig meghosszabította a nyomozás határidejét Mortimer ügyében - közölte Varga Jenő ügyészségi szóvivő. Hozzátette: "Ez az ügy fokozott ügyészi felügyelet alatt áll. Annak tisztázása érdekében, hogy a legutóbbi nyomozati cselekmények foganatosítása óta merült-e fel újabb körülmény, amely a nyomozás kiegészítését indokolja, a nyomozati iratok teljes körű felülvizsgálatát végzi el az ügyészség".

A rendőrség korábban közölte, hogy minden szükséges bizonyítási cselekményt elvégzett. A rendőrség emberölési kísérlettel gyanúsítja a rendőrség Mortimert, azt a 17 éves fiatalembert, aki májusban karddal szúrt át egy roma fiút Budapesten, a 21-es buszon. Az átszúrt 15 éves roma fiú életveszélyesen megsérült.

Május 8-án Budapesten a 21-es buszon, a Moszkva tér közelében lévő megállóban, egy hatfős, katonai jellegű ruhát viselő társaság egyik tagja karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút. A rendőrség később elfogta a bűncselekménnyel gyanúsított 17 éves, törökbálinti - magát romának valló - szakközépiskolást, aki egy be nem jegyzett hagyományőrző társaság tagjaként társaival éppen harcművészetet gyakorolni igyekezett a Normafához.

KAPCSOLÓDÓ CIKK