Vádat emeltek Szász Károly tíz munkatársa ellen

2005.11.16. 18:16

Magánokirat-hamisítás miatt vádat emelt az ügyészség a korábbi PSZÁF-elnök, Szász Károly tíz egykori munkatársa ellen. Egyiküket azzal vádolják, hogy százas nagyságrendben követetett el ilyen bűncselekményt.

Vádat emeltek a Pénzügyi Felügyeletek Állami Szervezete volt elnökének tíz egykori vezető beosztású munkatársa ellen magánokirat-hamísítás miatt - közölte szerdán a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A vádlottak közül kilencen bűnsegédként, egy személy pedig tettesként szerepel a vádiratban.

Van olyan személy, akinek a terhére százas nagyságrendben elkövetett magánokirat-hamisítást ró az ügyészség. A vádirat szerint a vádlottak több szerződést valótlan dátumozással láttak el. A szóvivő elmondta: Szász Károly és a PSZÁF egy másik munkatársa ellen viszont megszüntették az eljárást.

Szász Károly a keddi döntés után kiadott közleményében azt írta: "Megnyugvással tölt el, és megerősíti a jogállamiságba vetett bizalmamat, hogy a személyemmel és munkatársaimmal szemben indított nyomozást a Fővárosi Főügyészség megszüntette." A PSZÁF egykori vezetőjét a felügyeletnél 2000-2001-ben kötött megbízási szerződések miatt gyanúsította meg a Nemzeti Nyomozó Iroda magánokirat-hamisítással.

KAPCSOLÓDÓ CIKK