Vasárnap virradóra leszakadt, és a vízbe esett a pécsi Hullámfürdő alumínium álmennyezete. Senki nem sérült meg. A fürdő jelenleg életveszélyes.

Leszakadt a pécsi Hullámfürdő álmennyezete - közölte Szabó Tamás, a fürdő igazgatója. Személyi sérülés nem történt. A versenyuszoda 40 négyzetméteres alumínium álmennyezetéből 30 négyzetméter szakadt le és esett a vízbe, amikor a megroppant szerkezetet ipari alpinisták próbálták megerősíteni.

Szabó Tamás elmondta, hogy a munkásokon és néhány dolgozón kívül senki sem tartózkodott a fürdőben. A mennyezet megroppanását az ügyeletes gépész éjszaka vette észre és értesítette a fürdő vezetését, de a bajt az azonnali intézkedés ellenére sem sikerült elkerülni.

A fürdő jelenleg életveszélyes. Az álmennyezetet szakemberek vizsgálják, a károk felmérése folyik. A hibák kijavításáig az intézmény zárva tart. A Pécsett és környékén lakók által kedvelt, nyáron strandolásra, az év többi részében úszásoktatásra is kiválóan alkalmas fürdőt 1997 novemberében adták át. Üzemeltetője az önkormányzati tulajdonú Pécsi Fürdő Kft.