A 2006-os választásokról beszélt Orbán Viktor Fidesz-elnök egy Fidelitas-rendezvényen. Orbán Viktor szerint "nagy dolgok vannak készülőben". A Fidesz-elnök ugyanakkor leszögezte: tévedés az, hogy 2006 választási visszavágó lesz.

A 2006-os választás a jövő nagy kérdéseiről szól; olyan tágasabb világot kell teremteni, ahol a fiatalok összes álma teljesül - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Fiatalok a változásért elnevezésű rendezvényen, szombaton Budapesten. Orbán Viktor közölte: sokan gondolják, de tévedés az, hogy a 2006-os választás visszavágó, nem arról szól, hogy "a 2002-es választási vereséget most győzelemre akarjuk fordítani".

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: "125 nap van hátra a választásokig. (...) Én érzem a puskapor szagát, érzem, hogy mi van a levegőben, és higgyétek el, nagy dolgok vannak készülőben. A tavaszi szelek nagy változásokat fognak hozni, érdemes mindenkinek mozgósítani az álmait". Mint mondta, a 2006-os választás nem a tegnapról, hanem a holnapról szól.

Véleménye szerint Magyarországnak új gazdaságra, államra és politikára van szüksége, az országnak jelenleg ugyanis egyszerre "koravén és tapasztalatlan" kormánya van, amely mindig arra keresi a választ, hogy mit miért nem lehet megcsinálni.

Újhelyi István, az MSZP alelnöke így reagált Orbán beszédére: "nekem fiatal családapaként és országgyűlési képviselőként is az az álmom, hogy az ellenzék vezére ne a puskapor szagát, hanem a tartalmi vita lehetőségét keresse a választási időszakban; ne utolsó csepp vérig zajló csataként, hanem az ország jövőjét szemmel tartó, egészséges versenyként tekintsen a kampányra". 

Újhelyi hétfőn listát ad át Orbánnak azokról az intézkedésekről, melyek érdemben javítják a korosztály élethelyzetét és kilátásait. A politikus hozzátette: Orbán Viktor még mindig nem válaszolt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyilvános, érdemi vitára szóló meghívójára.