Vádemelési javaslat Mortimer ellen

2005.12.05. 15:51

Emberölés kísérlete miatt javasol vádemelést a Mortimer néven ismertté vált fiatalember ügyében, aki májusban karddal megszúrt egy fiút az egyik fővárosi buszon. Mortimer továbbra is azt állítja, hogy áldozatánál kést látott, ezért vette elő a kardját, továbbá, hogy baleset történt, mert a busz megindult, és ekkor véletlenül szúródott a kard a fiatal fiúba.

Emberölés kísérlete miatt javasol vádemelést  Mortimer ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság - közölte a rendőrség hétfőn. A nyomozati iratokat, az iratismertetést követően küldi meg a rendőrség vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészségnek - mondta Bálint Gabriella őrnagy, a BRFK sajtóügyeletese.
   
Május 8-án, Budapesten a 21-es buszon, a Moszkva tér közelében lévő megállóban, egy hatfős, katonai jellegű ruhát viselő társaság egyik tagja karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút. A rendőrség elfogta a bűncselekménnyel gyanúsított, 17 éves törökbálinti - magát romának valló - szakközépiskolást, aki egy be nem jegyzett hagyományőrző társaság tagjaként, társaival éppen harcművészetet gyakorolni indult a Normafához.
   
A Mortimer becenevű fiatalember vallomásaiban arról beszélt, hogy a 15 éves fiúnál kést látott, ezért vette elő a kardját, továbbá, hogy baleset történt, mert a busz megindult, s ekkor véletlenül szúródott a kard a fiatal fiúba.
   
Kamarás Péter ügyvéd, a megszúrt fiú jogi képviselője az MTI-nek elmondta, hogy az iratismertetésen minden, a sértettre vonatkozó iratot elolvashattak. Az ügyvéd szerint a tizenkét oldalas orvos szakértői vélemény kizárja a gondatlanságot és a jogos védelmet egyaránt.
   
Ilosvay Katalin ügyvéd, Gy. Mihály ("Mortimer") védője az MTI-vel közölte, hogy nagy meglepetést nem okoztak az ismertetett iratok. Hozzátette, hogy több olyan bejelentés van a rendőrség birtokában, amelyben magukat megnevezni nem kívánó személyek azt állítják, hogy volt kés a sértettnél.

KAPCSOLÓDÓ CIKK