Döntött egyéni képviselőjelöltjeiről a Fidesz

2005.12.10. 13:51

Összeállította egyéni képviselőjelöltjeinek listáját a Fidesz. A listán 64 új név szerepel. A 176 egyéni választókör közül 24-ben közös jelöltet indítanak a KDNP-vel és az MKDSZ-szel. A teljes listát honlapján tette közzé a Fidesz. A jelöltek többsége 35-50 közötti, foglalkozásukat tekintve a pedagógusok vezetnek.

A Fidesz országos választmánya a 176 egyéni választó körzet 152 egyéni képviselőjelölt személyéről döntött szombati ülésén, 24 választókörzetben a KDNP-vel és az MKDSZ-szel közös jelöltet indít a Fidesz - mondta a választmányi ülést követően Rogán Antal kampányfőnök.

A KDNP-MKDSZ megállapodás végleges aláírása még nem történt meg, így a további 24 jelöltről januárban születik döntés. A 152-ből 64 új képviselőjelölt - tette hozzá Rogán Antal. Az egyéni képviselőjelöltek listáját a Fidesz honlapján teszik közzé.

Arra a kérdésre, hogy azokat cserélték-e le, akik nem nyertek 2002-ben, Rogán Antal azt válaszolta: volt ilyen elv, de több helyen mérlegelték azt is, ha a helyi képviselő más okok miatt nem akart indulni, vagy a helyi emberek, az újjáalakult szövetségi szervezet javasolt más jelöltet.

Kérdésre válaszolva közölte: a KDNP és az MKDSZ bír a jelölés jogával a gödöllői, illetve a pásztói választókörzetben, ahol Gémesi György és Sisák Imre MDF-es képviselők indulnak, ezeken a helyeken a két kereszténydemokrata szervezet tesz javaslatot arra, hogy ki legyen a közös jelölt.

Arra a kérdésre, azonban, hogy ezek szerint Gémesi György és Sisák Imre nem közös képviselőjelöltként indul, a kampányfőnök azt válaszolta: "én ezt nem mondtam", megismételve, hogy a KDNP és az MDKSZ jelöl a gödöllői és a pásztói körzetben.

Rogán Antal hangsúlyozta: a helyi szervezetekkel szinte teljes egyetértésben alakultak ki a jelölések. Augusztusban indult el a jelölési eljárás, ezt követően a helyi szervezetek kialakították az álláspontjukat, majd a választókerületi szervezet összessége foglalt állást, ez került a Fidesz elnöksége illetve választás-előkészítő bizottság elé, amely javaslatot tett az országos választmánynak. A kampányfőnök szerint így elmondható: minden jelölt bírja a helyi szervezetek támogatását.

Mint mondta, a 152 jelölt túlnyomó többsége 35 és 50 év közötti, foglalkozásukat tekintve a pedagógusok vezetnek, a jogászok, az orvosok és a közgazdászok előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK