Kecskeméten aranyat, Esztergomban cigarettát és pirotechnikai eszközöket foglaltak le a vámnyomozók. A lefoglalt tárgyak értékének összege meghaladja a 20 millió forintot.

Nagy értékű fogás a vámosoknál: Kecskeméten aranyat, Esztergomban cigarettát és pirotechnikai eszközöket foglaltak le, több mint 20 millió forint értékben - közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője szombaton.

Kecskeméten egy családi házban tartottak ellenőrzést a vámnyomozók, és különböző rejtekhelyekről 15 millió forint értékben 4 kilogramm török fémjelzésű arany ékszer, valamint kisebb mennyiségű ezüst került elő péntek este. Az ügyben vámorgazdaság miatt indult büntetőeljárás - mondta Sipos Jenő.

Esztergomban a vámnyomozók egy ingatlan ellenőrzése során 9 ezer doboz külföldi cigarettát, 18 ezer darab petárdát és 130 rakétát foglaltak le, ugyancsak péntek este. A cigaretta értéke 5 millió forint, a pirotechnikai eszközöké több százezer. Az ügyben pirotechnikai eszközökkel való visszaélés és jövedéki orgazdaság miatt indult nyomozás - mondta a szóvivő.