Hétfőn kora délután magához hívta a négy parlamenti párt elnökét a magyar miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a szombat hajnalban elfogadott 2007 utáni EU-költségvetésről tájékoztatja a pártelnököket.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn délután fél egykor dolgozószobájába várja a négy parlamenti párt elnökét, hogy tájékoztassa őket a következő időszak uniós költségvetéséről szóló megállapodásról és az elért magyar eredményekről. Ezt vasárnap közölte Batiz András kormányszóvivő. Az érintettek - Hiller István, az MSZP, Orbán Viktor, a Fidesz, Kuncze Gábor, az SZDSZ, valamint Dávid Ibolya, az MDF első embere - tudnak a meghívásról és a jelek szerint eleget is tesznek neki - mondta.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Magyarország az egy főre jutó támogatások tekintetében a második helyre került a huszonöt tagállam összehasonlításában. Hivatkozott arra is, hogy az új EU-büdzséről született megállapodás szerint Magyarországnak az első brit javaslatban szereplő összegnél egymilliárd euróval többet sikerült megszereznie, és kedvezőbbek a felhasználási feltételek is.