A Dávid héber eredetű bibliai férfi név. Jelentése megfejtetlen, egyes feltevések szerint: kedvelt, szeretett, illetve apai részről testvér. A Dávid nevű férfiak egyik legjellemzőbb tulajdonság határtalan optimizmusuk. Problémák esetén nem vesztik el a fejüket, mert könnyen tudnak alkalmazkodni a kialakult helyzethez, hol derűvel, hol iróniával, de leginkább azzal a nyugalommal, hogy minden úgy történik majd, ahogy történnie kell.

S mivel nem vesztik el egykönnyen a fejüket, lezserséggel párosult nyugalmat árasztanak magukból, amely sokszor bosszanthatja környezetüket, mert úgy tűnik, mintha számukra minden mindegy lenne. Ez nem így van, hiszen ami alapvetően fontos a Dávidok életében, az a biztonság és a kötődés.

Nagyon ragaszkodó típusú férfiak, amely nem feltétlenül a párkapcsolat területén mutatkozik meg, bár, ha ezen a téren nyilvánul meg, akkor leginkább a birtoklás érzetét keltik viselkedésükkel. Sokszor gyűjtögethetnek, főleg olyan dolgokat, tárgyakat, amelyekhez érzelmileg kötődnek.

Az átlagnál sokkal fontosabb számukra a harmónia, amely nem csak abban mutatkozhat meg, hogy adnak a külső megjelenésükre, hanem abban is, hogy a partnernek is kellően csinosnak kell lennie ahhoz, hogy büszkén jelenhessen meg velük. Azonban a Dávidok számára az is fontos egy nőben, hogy kellő intelligenciával rendelkezzen, lehessen vele beszélni bármiről, de a legfontosabb, hogy a párkapcsolatukban a nő mindig vállalja fel a segítő szerepét.

Természetesen a tartós kapcsolat érdekében az sem árt, ha a nő mindig készen áll arra, hogy a hirtelen felmerült ötletei, tervei iránt lelkesedjen és biztassa, még akkor is, ha tudja, hogy a megvalósításig már nem jut el a kedvese.

A Dávid nevet viselő férfiak hihetetlen stratégák, nagy tervezők, azonban a részletek a legelemibb módon sem érdeklik őket - mert mindig grandiózus terveket készítenek -, ezért kell egy olyan ember, egy társ melléjük, aki figyel a részletekre, előkészíti az utat ahhoz, hogy a terv végül is megvalósulhasson.

Gyakran igen romantikus férfiak, akiktől az álmodozás sem áll távol, ezért kifinomult lelkiviláguk gyakran a művészetek iránti fogékonyságukban, vagy éppen ezen a téren megjelenő tehetségükben nyilvánulhat meg.

Azonban a Dávid nevet viselő férfiakat nem pusztán biztonságra törekvő, vagy éppen a külvilágban tetszést aratni vágyó emberként ismerhetjük meg, mert előfordulhat, hogy rosszabb pillanataikban a nemtörődöm, felületes, vagy még inkább a lekezelő stílusukat juttatják érvényre az emberekkel szemben, amitől könnyen rájuk akasztják a "nagyképű" jelzőt. Sokszor azonban csak arról van szó, hogy mindenképpen éreztetni és érezni szeretnék, hogy többek másoknál, aminek az útját a tanulásban, a tudásban, esetleg a társadalmi státuszban látják.

A Dávid nevű férfiak sokszor gondolhatják azt, hogy a rang egyben különbséget is jelent két ember között. Ezért felfelé sokszor alázatosak, alárendeltekkel viszont lenézőek lehetnek. Meg kell tanulniuk úgy példaképpé válni, hogy közben nem gázolnak át másokon.

Pogonyi Edina