Néhány óra alatt 25 centi hó esett az Őrségben

2005.12.29. 22:37

Vas megyében 20, az Őrségben csütörtök délutántól kezdve néhány óra alatt 25 centiméter hó hullott, a hóeltakarítást az időközben feltámadt szél is nehezíti..

A havazás igen intenzív, az előrejelzések szerint az éjszaka folyamán a megyében további havazás várható - mondta el a Vas Megyei Állami Közútkezelő Kht. ügyeletese az MTI-nek. Közlése szerint nem volt elég a megyében az utak takarításához rendelkezésre álló 88 munkagép, további 33-at kellett bérbe venni.

Jelentős hóakadályok nincsenek, a főutak járhatóak, a mellékutak havasak, letaposottak. Elzárt település nincs a megyében - mondta el a Vas megyei ügyeletes.

A Dunántúl középső, nyugati és északi részén csütörtökön délután havazás kezdődött, péntek reggelre téli útviszonyokra kell számítani Zala, Veszprém, Vas, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében, valamint Észak-Magyarország hegyes vidékein - tájékoztatta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

A meteorológiai előrejelzés szerint éjszakától az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, napközben az Alföld déli vidékén is megerősödik, időnként viharossá fokozódik. Éjszaka nyugaton, napközben a középső országrészben is számítani kell hófúvásra.