A Málna nevet viselő hölgyek egyik legnagyobb fegyvere, hogy hihetetlen módon képesek uralkodni a környezetükön. Az élet mindig olyan helyzetbe hozza őket, ahol alkalmuk van megmutatkozni a világ előtt, és learatni a babérokat. Rendkívül attraktív hölgyek, akik sokszor a kedvességükkel, a figyelmességükkel tudják meghódítani környezetüket.

Sokszor igyekeznek megfelelni mások elvárásainak (bár kívülről ez inkább igényességnek tűnik), amely nem ritkán maximalizmussal is párosul. Sokszor az lehet az érzése az embernek, hogy ők mindent jobban tudnak a többieknél. Soha nem rejtik véka alá véleményüket, amelyet leginkább csípős és ironikus formában tálalnak. Persze ez az irónia és cinikusság önmagukkal szemben is jellemző, hiszen a maximumot nemcsak másoktól, hanem maguktól is elvárják.

A kommunikáció, a kapcsolatteremtés, az információátadás, a tanulás, és tudás és sokszor az a kimondhatatlan mobilitás, amivel rendelkeznek, rengeteg energiát igényel. Az energiában nincs is hiány, éppen ezért sokszor ember legyen a talpán, aki ritmusukkal lépést tud tartani.

Gyermekkorban az ébersége a fáradhatatlansága a legnyilvánvalóbb, amely a szülőknek kevés alvást, a kicsinek viszont óriási mentális fejlődést eredményez. A kisgyermekkor már valamivel könnyebb a szülőknek, hiszen csak a kifogyhatatlan kérdéseire kell választ adni, természetesen nem olyat, amelynek nincs logikája vagy értelme, mert a miértek mindig erősen foglalkoztatják a Málna nevet viselő kicsiket. S mivel a társaság és a társ iránti vágyuk igen erős, ezért kisgyermekként talán az egyik legfontosabb élmény és kapcsolat a testvérekhez kötheti.

Az energiái, amelyeket nem őröl fel az állandó mozgás és információ igénye, gyakran tudják jól kamatoztatni az iskolában. Az egyetlen buktató az lehet, ha iskolát és nem tanítót választanak a Málna nevet viselő kislánynak. Ugyanis ezek a gyermekek akkor tudnak a legjobban tanulni, ha tisztelni tudják a tanárukat. Márpedig hajlamosak arra, hogy akkor érdekelje őket valamelyik tantárgy, ha fel tudnak nézni a tanárra.

Ha valaki sokféle információt akar befogadni, felületessé válhat. Azonban a Málna nevet viselő nők egyik erénye, hogy rendkívül alaposak, és képesek elmélyülni az adott területben. Természetesen ehhez az kell, hogy érdekelje őket az a dolog.

Nem befolyásolhatóak, meggyőzhetőek, a naivitás egyszerűen nem létező fogalom számukra. Éppen ezért azt vallják, hogy ami igazán előre viszi az embert, az az akarat és a kitartás. 

Szeretik a különc és a különleges helyzeteket, a kihívások sem riasztják vissza, és talán egyetlen dolgot tűrnek rosszul igazán, ha korlátokat állítanak számukra. A Málna nevet viselő nők saját magunknak szeretik kijelölni a határokat, mert így megmarad az az érzésük, hogy nem sérül az egyéni szabadságuk, nincsenek rákényszerítve semmire. Kérni lehet őket, gyermekként meg lehet nekik mutatni az utat, hogy merre menjenek, de kényszeríteni semmire nem lehet egy Málna nevű kislányt, mert nem tudjuk őket legyőzni, csak megtörni.

Pogonyi Edina